Termeni si conditiiConditii generale de vanzare 

Prezentele clauze reglementeaza raporturile juridice ce se vor stabili intre SC. PASIOR AUTOMOTIVE SRL, in calitate de Vanzator si clientii sai, in calitate de Cumparatori, privind conditiile ce vor sta la baza oricarei livrari de produse sau marfuri. Orice comanda data Vanzatorului conduce la acceptarea de catre Cumparator a prezentelor conditii generale de vanzare. 

Inregistrarea unei cereri de comanda precum si lansarea unei precomenzi pe site-ul www.piesede10.ro reprezinta acordul dumneavoastra privind termenii si conditiile de colaborare prezentate in cele ce urmeaza. 

Inregistrarea unei cererei de oferta sau a unei precomenzi pe site genereaza un email trimis automat care nu reprezinta confirmarea ca produsele sunt pe stoc.

Precomanda se modifica in comanda valida si se onoreaza dupa ce sunteti contactat si vi se confirma stocul si pretul reperelor solicitate.

Informatiile furnizate de Dvs. catre www.piesede10.ro sunt folosite numai in scopul pentru care au fost solicitate (efectuarea precomenzilor sau a cererilor de oferta), conform legilor in vigoare. 

In cazul pieselor de origine care se aduc la comanda din depozitele externe, este necesara achitarea acestora in avans.

Produsele comercializate prin intermediul www.piesede10.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala si certificat de garantie. Daca nu aveti aceste documente in colet, le puteti solicita telefonic, prin whatsapp sau pe e-mail. 

De retinut !!!!  atat pretul cat si specificatiile tehnice nu pot fi intrepretate drept obligatii contractuale, ele putand fi schimbate fara nici o notificare prealabila. Fotografiile produselor sunt cu caracter informativ, motiv pentru care puteti constata diferente intre acestea si produsul in sine.

Produsele comercializate de www.piesede10.ro, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Garantia se aplica in conformitate cu Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantia asociata acestora si O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorului. Termenul de garantie acordat de www.piesede10.ro se acorda pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosinta indelungata, conform specificatiilor tehnice ale producatorului dar nu mai mult de 24 luni de la data inscrisa pe factura de vanzare.

Produsele comercializate de www.piesede10.ro se livreaza numai in urma cererilor de comanda confirmate telefonic, in limita stocurilor disponibile. Modificarea preturilor produselor afisate pe site se poate face fara o instiintare prealabila.

La anumite produse cum ar fi: alternatoare, electromotoare, compresoare aer conditionat, EGR, pompe de servodirectie, etrieri frana, casete de directie, turbocompresoare, debitmetre, etc. pentru a beneficia de pretul afisat pe site, se poate solicita piesa veche de pe masina la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesa veche. Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile. Taxa de piesa veche va fi comunicata de catre consilieri inainte de confirmarea comenzii.

Taxa de transport pentru returnarea piesei vechi la schimb este suportata de catre client.

Piesele pentru care se solicita piesa veche la schimb sunt reconditionate de producatorul lor pe linia de fabricatie. Aceste produse beneficiaza de aceleasi conditii de vanzare si garantie ca si piesele noi! Piesa veche ce urmeaza a fi returnata trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: 

  • sa fie asamblata si curata, sa nu fie sparta sau crapata, sa nu fie indoita sau rupta;

  • sa nu aiba urme de lovituri mecanice;

  • sa nu se fi incercat reconditionarea ei in prealabil; 

  • la alternatoare si compresoare - FULIA SA NU FIE BLOCATA 

  • la electromotoare - AXUL SA NU FIE BLOCAT 

  • la casete de directie - CREMALIERA SA NU FIE RUGINITA 

  • OBLIGATORIU - Piesa veche se returneaza in ambalajul piesei noi;

  • Anumite produse comercializate in set, de ex. seturi de distributie, seturi de transmisie, pompe de apa, seturi de ambreiaj, volante, rulmenti de ambreiaj, discuri de ambreiaj, placi de ambreiaj, rulmenti de roata, fulii, termostate, etc., ale marcilor SACHS, LUK, SKF, INA, CONTINENTAL/CONTITECH, VALEO, BEHR, MAHLE, GATES, SWAG, FEBI, TEXTAR, HEPU, BOSCH pot contine piese de calitate identica sau superioara, achizitionate de la subsidiare ale marcilor respective sau de la parteneri afiliati.

Va adresam rugamintea ca la primirea coletului sa receptionati cu atentie piesele primite! Sesizarile legate de lipsa unor repere sau de avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate agentului de la firma de curierat in momentul primirii coletului. In aceasta situatie, este obligatorie incheierea unui proces verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat. Acest proces verbal este esential pentru solutionarea reclamatiei, lipsa acestuia ducand la prelungirea duratei de solutionare a reclamatiei. Necompletarea procesului verbal in prezenta curierului care a efectuat livrarea si orice sesizare ulterioara va ingreuna solutionarea pozitiva.Daca produsul primit este deteriorat (lovit, zgariat, fisurat, ciobit, spart) va recomandam sa refuzati livrarea. Daca totusi ati acceptat coletul, va recomandam sa solicitati curierului completarea unui proces verbal si sa ne comunicati situatia existenta in maxim 24 de ore de la livrare, telefonic sau pe mail la vanzari@piesede10.ro sauretur@piesede10.ro.

La montarea piesei pe masina, in service-ul autorizat R.A.R, piesa ce urmeaza a fi montata trebuie comparata inainte de montaj, cu piesa ce a fost demontata de pe masina. Nu se vor monta piese care nu corespund ca forma, dimensiuni/cote si specificatii cu piesa defecta ce urmeaza a fi inlocuita. Sunt situatii in care s-a schimbat varianta costructiva de pe masina sau masina are modificari care nu au fost specificate de producatori in cataloagele de origine. 

In cazul compresoarelor de aer conditionat - la montarea acestora se recomanda inlocuirea uscatorului, a filtrului uscator, a supapei de expansiune precum si curatarea instalatiei de aer conditionat si uscarea acesteia cu azot!