Garantie si retur

l. Garantia


Toate produsele comercializate pe platforma piesede10.ro sunt insotite de factura, bon fiscal si certificat de garantie.

Garantia legala se ofera in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 si cu OG 21/1992 privind vanzarea produselor si garantiile asociate, cu modificarile si completarile ulterioare, care transpune in dreptul roman Directiva 1999/44/EC si nu limiteaza, ignora sau restrictioneaza direct sau indirect drepturile legale si interesele legitime ale cumparatorului, asa cum sunt prevazute de lege.

Produsele comercializate de catre S.C. PASIOR AUTOMOTIVE S.R.L. sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor producatorilor.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul asupra oricarui defect constatat in perioada de garantie. Garantia se acorda in cazul produselor care prezinta defecte de fabricatie. In situatia in care o piesa nu poate fi schimbata sau reparata, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

Garantia este valabila cand piesele se monteaza intr-un service autorizat de R.A.R.

In termenul de garantie, se asigura garantia produselor defecte din cauze neimputabile consumatorului, prin reparare sau inlocuire.

Termenul maxim de remediere a garantiei este de 15 zile calendaristice.

Se acorda garantie pentru produsele comercializate dupa cum urmeaza:

 • 18 de luni de la data livrarii, pentru piesele de schimb;

 • 24 de luni de la data livrarii pentru acumulatori, alarme auto;

 • 12 luni de la data livrarii pentru anvelope;

 • 18 luni de la data livrarii pentru amortizoare;

 • Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de 24 de luni, termenul de garantie se reduce corespunzator. Din aceasta categorie fac parte accesoriile si consumabilele auto (covorase auto, covorase portbagaj, capace roti, huse auto, odorizanti auto, lanturi antiderapante, suporti numere auto, cabluri pornire auto, etc), filtre auto (aer, ulei, combustibil, habitaclu, etc), becuri, stergatoare parbriz, solutii spalare parbriz, antigel, lichid de frana si aditivi, etc.

Garantia acopera defectele de material sau de fabricatie iar produsele care vor prezenta acest tip de defectiuni vor fi inlocuite in cadrul termenului de garantie cu altele noi, conform legii. Termenul de garantie curge de la data inscrisa pe bonul si/sau factura de vanzare a marfurilor.

Daca, in urma examinarii produsului se va constata ca este necesara efectuarea unei expertize tehnice conform art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992-republicata, pentru stabilirea viciilor/neconformitatilor sesizate si cauza acestora, piesa va fi trimisa producatorului sau organului tehnic abilitat pentru evaluare. La finalizarea evaluarii / expertizei, vor fi comunicate concluziile acesteia precum si modul de solutionare a sesizarii, in termen de cel mult 15 zile de la primirea raportului de expertiza - astfel cum prevede art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992-republicata.

Orice cerere de retur in termenul de garantie va fi insotita, pe langa piesa/piesele in cauza, de urmatoarele documente:

 1. Factura de achizitie sau bonul fiscal emis de catre S.C. PASIOR AUTOMOTIVE S.R.L.;

 2. Certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzare;

 3. Dovada efectuarii montajului intr-un service autorizat RAR, pentru tipul de manopera executata (factura fiscala si deviz de montaj);

 4. In cazul compresoarelor de aer conditionat, obligatoriu, copie factura achizitie uscator, filtru uscator si supapa expansiune. Din devizul de montaj trebuie sa reiasa ca s-au inlocuit compresorul, uscatorul, filtrul uscator, supapa de expansiune iar instalatia de aer conditionat a fost curatata si ulterior uscata cu azot; 

 5. Documentul emis de catre service-ul autorizat prin care se constata defectiunea si sunt explicate cauzele aparitiei acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoza acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frana, etriere, sisteme franare, injectoare, etc);

 6. Copie dupa autorizatia tehnica RAR a atelierului de reparatii in care s-a efectuat montajul;

 7. Copia certificatului de inmatriculare a autovehiculului in cauza;

In cazul in care expeditia returului se face prin curier, va rugam sa ne comunicati si in scris la vanzari@piesede10., data la care ati predat piesa/piesele curierului si numarul de expeditie(AWB);
In cazul in care produsul reclamat la garantie s-a comercializat in set/kit atunci trebuie predat in aceeasi forma. (Ex. Set/kit ambreiaj format din 3 piese, placa+disc+rulment se va preda la garantie in aceeasi forma, chiar daca defectul provine de la una din componentele setului).

Piesede10.ro nu isi asuma raspunderea garantiei iar aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • Piesa nu a fost montata intr-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executata;

 • Piesa nu a fost montata corespunzator sau a fost montata impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

 • Piesa a fost folosita in alte scopuri decat cele indicate de producator;

 • Piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii a unor date eronate de catre cumparator sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;

 • Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarii reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, service-ul care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator;

 • Automobilul a fost folosit in conditii necorespunzatoare (taximetrie, raliuri, competitii sportive etc.);

 • Automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de alta natura;

 • Piesele prezinta urme de lovituri, indoituri, deformari, rupturi etc.;

 • Piesele prezinta o uzura normala (fireasca);

 • Pentru acumulatorii auto, garantia se deruleaza prin service-urile agreate mentionate in certificatul de garantie care insoteste fiecare acumulator.


ll. Returul


Dreptul de retragere se face conform OUG 34/2014 art. 9/1 in termen de 14 zile - conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de retragere, pentru cazurile prevazute in prezenta ordonanta, sub forma clauzei urmatoare: "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere".


Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract, in scris, la adresa de e-mail vanzari@piesede10.ro.

Conform legislatiei in vigoare, dreptul de retragere este aplicabil doar clientilor persoane fizice.
Dreptul de retragere in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa se prezinte in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit precum si cu formularul de retur disponibil pe site. 

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la primirea returului.

In cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuita (conform conditiilor/termenelor de livrare de pe www.piesede10.ro ) si ulterior sunt returnate partial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate a livrarii ) sau total, din diverse motive neimputabile vanzatorului (ex.achizitionare produse pe propria raspundere, fara a pune la dispozitiei vanzatorului date despre masina(inclusiv serie de sasiu/VIN), date de identificare comunicate eronat catre vanzator, modificari aduse masinii fata de varianta de constructie si care nu sunt aduse la cunostinta vanzatorului ), taxa de livrare acordata initial cu titlu gratuit, este suportata de client.

Piesele vechi la schimb se returneaza in termen de maxim 14 zile, in ambalajele pieselor noi.
Returul se va face prin aceeasi modalitate ca la expediere, curierat Fan Courier la adresa: Pasior Automotive SRL, Calea Vitan, Nr.216-218, Sector 3, Bucuresti. Produsele returnate trebuie ambalate corespunzator pentru a fi protejate la transport.

Contravaloarea produselor returnate se va face DOAR dupa receptionarea produselor de catre reprezentantii nostrii si aprobarea cererii de retur. NU solicitati plata ramburs a pieselor returnate.


Piesede10.ro nu va ingradeste dreptul la retur conferit prin OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.


Dupa ce vom receptiona returul in depozitul nostru vom verifica starea produselor returnate.
Ulterior va vom comunica statusul returului.

Daca produsele returnate:

 • au ambalajul deteriorat, etichetele si inscriptionarile specifice lipsesc;

 • nu se afla in ambalajul original in care au fost livrate;

 • sunt lipsite de accesoriile si componentele originale;

 • prezinta urme de montaj, vopsire sau sudura;

 • sunt repere de origine(OE) si au fost comandate din depozitele externe prin comenzi speciale pentru care s-a solicitat plata in avans sau au fost comandate gresit deoarece cumparatorul nu a pus la dispozitie datele de identificare ale autovehiculului si seria de sasiu sau acestea au fost comunicate eronat;

 • sunt module programate, piese speciale fabricate pentru autoturisme din afara spatiului european, piese de siguranta (ex.: airbaguri, centuri de siguranta), huse si acoperiri;

atunci se va comunica clientului, daca situatia impune acest lucru, si costul aducerii acestora la conformitate pentru a putea fi repuse in vanzare.


       III. Declaratie de conformitate

Piesede10.ro certifica prin prezenta ca produsele comercializate corespund normelor europene de calitate. Asiguram, garantam si declaram pe propria raspundere, conform prevederilor HG 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca produsele comercializate de noi nu pun in pericol viata, sanatatea si securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu standardele europene..

Garantia se acorda conform Legii 449/2003, republicata, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.